Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δύο γιοι του Μπολσονάρου εκλέγονται στο ΚογκρέσοΟ υποψήφιος της άκρας δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στη Βραζιλία, είδε τον έναν από τους γιους του, τον Εντουάρντο, να εκλέγεται βουλευτής με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της χώρας, ενώ ο πρωτότοκος γιος του, ο Φλάβιου, κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση μια έδρα στη Γερουσία.

Ο Εντουάρντο Μπολσονάρου, 34 ετών, επανεξελέγη βουλευτής συντρίβοντας το απόλυτο ρεκόρ ψήφων στις βουλευτικές εκλογές, με πάνω από 1,8 εκατομμύρια πολίτες να τον αναδεικνύουν αντιπρόσωπο της Πολιτείας Σαν Πάουλου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας άλλος πολιτικός της άκρας δεξιάς, ο Ενέας Καρνέιρου, γιατρός με φανταχτερά γούστα και μακριά γενειάδα, που απεβίωσε το 2007. Είχε συγκεντρώσει 1,5 εκατ. ψήφους το 2002.

Ο Φλάβιο Μπολσονάρου, 37 ετών, κέρδισε με άνεση μία από τις δύο έδρες γερουσιαστών του Ρίο ντε Ζανέιρο με πάνω από 4 εκατ. ψήφους.

Ο δευτερότοκος γιος, ο Κάρλος Μπολσονάρου, 35 ετών, είχε αναδειχθεί το 2000 ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στο Ρίο, στα 17 του χρόνια, αξίωμα στο οποίο συνεχίζει να βρίσκεται.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Φερνάντου Αντάτζι, έχει συνολικά πέντε παιδιά, τέσσερις γιους και μια κόρη.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 06:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει