«Είμαστε ανοιχτοί για διάλογο με το Ιράν»Οι ΗΠΑ προετοιμάστηκαν να συζητήσουν με το Ιράν και σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις, αλλά είναι αναγκαίο να δουν την αναφερόμενη χώρα να συμπεριφέρεται ως «μία κανονική χώρα», δήλωσε σήμερα από την Ελβετία ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών για το Ιράν και υπό την προϋπόθεση ότι η Ουάσινγκτον θα επιδείξει σεβασμό.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα δεχθεί πιέσεις για τη διεξαγωγή συνομιλιών.

Σε μία προφανή χαλάρωση, της προηγούμενης σκληρής στάσης του, ο Πομπέο δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Ροχανί.

«Είμαστε έτοιμοι…, να εμπλακούμε σε συζητήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων]».

Ωστόσο, όπως είπε η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου «να αντιστρέψει την δόλια δραστηριότητα» του Ιράν, στη Μέση Ανατολή.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πριν από καιρό ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με το Ιράν.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 15:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει