Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εκατοντάδες λιποθυμίες σε εργοστάσιο γνωστής εταιρείας ρούχων

Συνολικά 284 εργαζόμενοι γνωστής εταιρείας ρούχων και άλλων προϊόντων, της Hennes & Mauritz (H&M), αισθάνθηκαν αδιαθεσία αυτήν την εβδομάδα στο εργοστάσιο της Καμπότζης και λιποθύμησαν.

«Οι εργαζόμενοι μύριζαν κάτι άσχημο που προερχόταν από τα πουκάμισα. Στην αρχή η μυρωδιά ήταν εντάξει, αλλά μετά από χρόνια οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να την ανεχτούν», ανέφερε εργαζόμενος της εταιρείας. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην επαρχία Κομπόνγκ Σανάνγκ, 91 χλμ. από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας Λάι Βίρακ απέδωσε τις μαζικές λιποθυμιές στην «εύθραυστη» υγεία των εργαζομένων και δήλωσε ότι το εργοστάσιο ανέστειλε τη λειτουργία του μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να επιτρέψει στους 4.000 εργαζόμενούς του να ξεκουραστούν. Επίσης ανέφερε ότι 86 εργαζόμενοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία την Τρίτη και άλλοι 198 κατέρρευσαν σήμερα Πέμπτη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ερευνά τις λιποθυμίες και δήλωσε ότι η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ, δεν έχουν βρει κανένα ευλογοφανές αίτιο μέχρι τώρα.

«Το βασικό αίτιο των λιποθυμιών είναι δύσκολο να αποδειχτεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Τον Ιούλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με κρατικές υπηρεσίες, εργαζόμενους και ανεξάρτητους ελεγκτές του εργοστασίου για να εντοπίσει τι συνέβη σε ένα άλλο εργοστάσιό της στην Πνομ Πενχ, αφότου περίπου 300 εργαζόμενοι εκεί αισθάνθηκαν σοβαρή αδιαθεσία.

πηγή: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει