Εκδιώχθηκε ο εθνοφύλακας που απειλούσε να πυροβολήσει πρόσφυγες


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, 12:15

Εκδιώχθηκε για λόγους «απείθειας και παράβασης κανονισμών ασφάλειας» ο εθνοφύλακας από την Καλλονή που απειλούσε διαδικτυακά να πυροβολήσει πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος stonisi.gr, πρωί πρωί και με απόφαση του Υποστράτηγου Διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, απολύθηκε από το Τάγμα Εθνοφυλακής στο οποίο ανήκε «ως μη δυνάμενος να επιστρέψει στην Εθνοφυλακή» ο Εθνοφύλακας από την Καλλονή ο οποίος προκάλεσε πανελλήνιο σάλο με τη δημόσια ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία απειλούσε να πυροβολήσει πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ.

Η απόλυση του έγινε με βάση άρθρο στον κανονισμό εθνοφυλακής σύμφωνα με το οποίο «Εθνοφύλακας απολύεται όταν υπάρχουν λόγοι απείθειας ή λόγοι ασφάλειας».

Να θυμίσουμε ότι ο Εθνοφύλακας από την Καλλονή, ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να είναι και μέλος Συμβουλίου Κοινότητας, με δημόσια ανάρτησή του δημοσιοποίησε φωτογραφία του ως ένοπλος, από παλιότερη στρατιωτική άσκηση στον χώρο του πεδίου βολής όπου στήνεται ο νέος καταυλισμός.

Σε αυτή έγραφε: «Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές… Ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον συγκεκριμένο Εθνοφύλακα ζητήθηκε από χθες να παραδώσει το όπλο του, ενώ από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και είναι ανεξάρτητη της θέσης του στην Εθνοφυλακή.

Ο ίδιος πάντως αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω διαγράφοντας τον λογαριασμό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει