Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εκθέτουν τον Α. Σαμαρά η Προεδρία της Δημοκρατίας & το ΠΑΣΟΚ!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας για την σημερινή συνάντηση η οποία εκθέτει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και όσα ισχυρίζεται ο ίδιος και η ολιγάριθμη ομάδα των πρώην (;) μπακογιαννικών βουλετών που συγκυριακά τον στηρίζει:

“Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των Πολιτικών Αρχηγών που παρέστησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011.

Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προτάσεως των Πολιτικών Αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 14.00.”

Την ίδια στιγμή έβγαλε στην σέντρα τον Α.Σαμαρά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που επιμένει ότι παρά τη διάψευση του νέου πρωθυπουργού, η μέχρι τώρα κυβέρνηση συνεχίζει και επιμένει ότι τέθηκαν τελικά όροι μέσω του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Άγγελου Τόλκα, ο οποίος μέσω συνέντευξης του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, επέμεινε στις χτεσινές διαρροές.

Μάλιστα, ο Α. Τσόλκας στη συνέντευξή του τόνισε ότι τα χτεσινά περί όρων δεν ήταν διαρροές αλλά επίσημη θέση του Μαξίμου και σημείωσε με νόημα πως δεν θέλει να θεωρήσει ότι έχει ειπωθεί κάποιο ψέμα από τη νέα πλευρά, εννοώντας φυσικά τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Μάλιστα, στην ερώτηση εάν υπήρχε κάποια παρανόηση από το Μαξίμου ή ο Παπαδήμος λεει στην ουσία ψέματα, ο Α. Τόλκας απαντάντησε ότι υπήρξαν τελικά 4 σημεία –δηλαδή 4 όροι από τον Λ. Παπαδήμο- αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ο νέος πρωθυπουργός προφανώς δεν είπε την αλήθεια σήμερα!

Δηλαδή θέλει να πει ότι επειδή ο Α.Σαμαράς είπε στον Παπαδήμο να μην πεί τίποτα για όρους, δεν σημαίνει ότι αυτοί δεν υπήρχαν!

Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την επιβεβαίωση μιας τεράστιας πολιτικής απάτης στην οποία συμετείχε εκούσια ή ακούσια ο Α.Σαμαράς και αυτό στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας διότι:

-Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, όπως ακριβώς ήθελε ο Λ.Παπαδήμος. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδήμος είπε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακριβής χρόνος εκλογών, αλλά υπάρχει ως σημείο αναφοράς το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε την 6η Νοεμβρίου.

O πρόεδρος ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος, μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού και δήλωσε πως ισχύει η συμφωνία που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι θα γίνουν εκλογές άμεσα.

Μπούρδες!

Τι συμφωνήθηκε στις 6 Νοεμβρίου; Στο Προεδρικό ΤΙΠΟΤΑ. Μετά την σύσκεψη υπήρξε μία ανεπίσημη πληροφορία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου από τα επιτελεία των δύο κομμάτων. Τονίζουμε: Ανεπίσημη, χωρίς πρακτικά, χωρίς τίποτα. Αν θέλουν ας δώσουν στην δημοσιότητα τα πρακτικά για να καταδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην σύσκεψη στο Προεδρικό.

-Αναφέρεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαιώνουν το πλαίσιο αρχών της 6ης Νοεμβρίου και συμφωνούν στην υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, όπως και στην εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών που συνδέονται με τις αποφάσεις αυτές.

Αυτό μπορούσε να το κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα αν νομίζουν ότι επειδή υπέγραψε ο Α.Σαμαράς και ο Γ.Καρατζαφέρης, θα πειθαρχήσει το 40% που νομίζουν ότι εκπροσωπούν είναι “μακριά νυχτωμένοι”. Ο αγώνας της αστικής παράταξης κατά της κυβέρνησης των τραπεζιτών ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ αν κρίνουμε από τα εκατοντάδες email και τηλέφωνα που λαμβάνουμε καθημερινά.

Τι σημαίνει “εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου“; Νέα μέτρα, μόνιμο χαράτσι για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, απολύσεις εδώ και τώρα και με γραπτές προσωπικές επιστολές σε 30.000 υπαλλήλους του δημοσίου, μείωση των αναπηρικών συντάξεων, λουκέτο ή συγχώνευσης σε κρατικές εταιρείες, μεταβίβ
αση όλων των δημόσιων εταιρειών, των ακινήτων και των μετοχών που έχει το κράτος σε τράπεζες στο ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προφανώς για ξεπούλημα και άλλα πολλά.

Επισημαίνεται τέλος ότι ο Παπαδήμος είπε πως δεν ετέθησαν όροι στους πολιτικούς αρχηγούς. Έδωσε αγώνα για να το πετύχει αυτό ο Α.Σαμαράς μέσα στην σύσκεψη με το αιτιολογικό “Πως θα βγω εγώ έξω από εδώ χωρίς να αναφερθεί κάτι τέτοιο;”

Αλλά είναι άτυχος γιατί αυτό ήδη διαψεύσθηκε στην πράξη: Η Ν.Δ. βάζει κανονικά βουλευτές της στην κυβέρνηση, πρόκειται για κανονική συγκυβέρνηση και ήδη έχει κάνει “γαργάρα” την ημερομηνία των εκλογών και βέβαια πάνω απ’ολα συμφωνεί στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με την υλοποίηση των αποφάσεων της 6ης Οκτωβρίου“. Δηλαδή δέχεται και τα εφαρμοστικά!

Τι του δώσανε και ήπιε του Α.Σαμαρά και άλλαξε η προσωπικότητά του μέσα στο Προεδρικό;

πηγή: defencenet.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει