Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εκκενώθηκαν τα παράλια του Νιου Τζέρσει

Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες εγκατέλειψαν πόλεις-θέρετρα κατά μήκος της παραλίας του Νιου Τζέρσεϊ ενόψει του ισχυρού κυκλώνα Αϊρίν, η άφιξη του οποίου αναμένεται σε λίγες ώρες.

Υποχρεωτικές εκκενώσεις κάλυψαν όλα τα παραλιακά θέρετρα της πολιτείας, περιλαμβανομένων των δημοφιλών Ατλάντικ Σίτι, Κέιπ Μέι και Λονγκ Μπιτς Άιλαντ και επηρέασαν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και θερινούς επισκέπτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Κρις Κρίστι, το 90% της Κομητείας Ατλάντικ κατά μήκος της παραλιακής τουριστικής ζώνης έχει εκκενωθεί, ωστόσο υπάρχουν λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Εθνοφρουρά έχει αναπτύξει 1.500 μέλη σε ολόκληρη την πολιτεία για να βοηθήσουν με τις εκκενώσεις και να συνδράμουν στα καταφύγια όπου έφθασαν ήδη χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να σωθούν από την καταιγίδα.

Αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο Αϊρίν θα πλήξει την πολιτεία με ανέμους ταχύτητας τουλάχιστον 120 χιλιομέτρων την ώρα και βροχή 15-30 εκατοστών αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει