Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί στη Λαυρεωτική


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 17:10

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά σε οικισμούς του δήμου Σαρωνικού, με το δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, την ώρα που η φωτιά, πλησιάζει κατοικίες να απευθύνει δραματική έκκληση μέσω της Ζούγκλας στους κατοίκους των οικισμών απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να πάνε προς την παραλία όπου όπως λέει, είναι το μόνο σημείο διεξόδου.

«Ο κόσμος από Ανάβυσσο, Αγ. Παντελεήμονα μέχρι Φώκαια να απομακρυνθεί και να πάει προς τη θάλασσα», συμβουλείει σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, καθώς, όπως λέει, δεν είναι μόνο η φωτιά αλλά και ο καπνός. «Δεν ελέγχεται η φωτιά παρ’ όλη την τεράστια κινητοποίηση. Να απομακρυνθεί ο κόσμος και να πάει στην παραλία» επισημαίνει ο δήμαρχος.

«Φυσάει πολύ, είναι ανεξέλεγτη η φωτιά, Υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες της περιφέρειας και είμαστε εδώ για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του στη Ζούγκλα και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, αναδεικνύοντας με τις φράσεις αυτές την κρισιμότητα της κατάστασης και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.

Ακούστε τις δηλώσεις του Γ. Πατούλη και του κ. Π. Φιλίππου στη Ζούγκλα:

 

Εντολή εκκένωσης οικισμών μέσω 112

 

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Προστασία έστειλε μέσω μηνύματος με το 112 εντολή εκκένωσης οικισμών του Δήμου Σαρωνικού όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στο ένα από τα δύο μηνύματα του 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Χτυπούν οι καμπάνες

ΣτΤην ίδια ώρα οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής, χτυπούν προκειμένου να ειδοποιήσουν για τον κίνδυνο τους κατοίκους, ενώ κάτοικοι έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο.

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ενώ θα πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο μεταξύ η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

– Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

– Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Σύμφωνα με τον Δήμο Αργοσαρωνικού, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ και τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας είναι ανοιχτά για όσους συμπολίτες έχουν ανάγκη.

Δείτε φωτογραφίες του zougla.gr από το μέτωπο της πυρκαγιάς:

 

 

 

 

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει