Εκκενώνονται περιοχές στην Καλιφόρνια εξαιτίας πυρκαγιώνΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται σήμερα η Καλιφόρνια, καθώς σφοδρές πυρκαγιές, που εντείνονται από ισχυρούς ανέμους, έχουν προκαλέσει καταστροφές σε πολλά κτήρια στο νότιο μέρος της Πολιτείας, όπου έχουν αρχίσει να εκκενώνονται περιοχές και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. 

Μία πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, που ονομάσθηκε Saddleridge Fire, εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα) χθες. Οι Αρχές αναγκάστηκαν να διατάξουν την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι θερμοί άνεμοι, χαρακτηριστικοί αυτής της Πολιτείας, θα συνεχισθούν να ενισχύουν τις επικίνδυνες συνθήκες μέχρι σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με τις αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες. Ριπές ανέμου ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές σε δένδρα και γραμμές ηλεκτροδότησης, διευκρίνισαν.

Λίγο περισσότερο από 50 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες έχει ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά. Ένα ελικόπτερο και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 74 κτίρια, έκαναν γνωστό οι τοπικοί πυροσβέστες στην ιστοσελίδα τος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 21:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει