Εκτός ελέγχου οι φλόγες στις Κεχριές


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 16:33

Ανεξέλεγκτες για δεύτερη ημέρα μαίνονται οι φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων για εκκένωση (προληπτικά) του οικισμού Ντράσσα και της κατασκήνωσης «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Μάλιστα η κατασκήνωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στην Κορινθία, η κατασκήνωση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση με την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο. Οποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο σε μία ώρα από τώρα, καθώς η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Επίσης, λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε και πάλι.

 

 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Θέλω να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ. 

Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια. Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς». 

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί 6 οικισμοί και δύο κατασκηνώσεις στην περιοχή. Ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει μέχρι και τον ουρανό στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 17:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει