Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εμπρηστές "περικύκλωσαν" αποθήκες όπλων του Π.Ν. στον Άραξο

Πηγή του Π.Ν. μιλώντας στο defencenet.gr τόνισε ότι “Η αποθήκη πυρομαχικών είναι κτισμένη στο εσωτερικό του λόφου και είναι σχεδιασμένη για να αντέχει απ’ευθείας αεροπορικό πλήγμα. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τις μπορεί να συμβεί γι’αυτό είμασταν έτοιμοι να δώσουμε και την ζωή μας για να μην φτάσει η φωτιά στην αποθήκη”.

Η κατάσταση στις 23.00 ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και το χειρότερο όλων ήταν ότι οι άγνωστοι έβαλαν τη φωτιά λίγη ώρα αφ’ότου επήλθε η απαγόρευση χρήσης των πτητικών μέσων λόγω έλευσης του σκότους.

Ακόμα και τα ρωσικά ελικόπτερα που σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αυτοβούλως επεκτείνουν το χρονικό όριο και ουκ ολίγες φορές έχουν επιστρέψει νύχτα στη βάση τους στην Ελευσίνα, δεν έλαβαν έγκριση να απογειωθούν.

Όλο το βάρος της κατάσβεσης της πυρκαγιάς έπεσε επάνω στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της 116 ΠΜ, του ΠΣ Αχαΐας και του τοπικού Δασαρχείου καθώς και του πυροσβεστικού κλιμακίου του ΠΝ.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με κίνδυνο της ζωής τους, αφού το σκοτάδι δυσχέραινε τις προσπάθειές τους και αύξανε τον κίνδυνο να υπάρξουν θύματα, κατάφεραν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη η οποία εμπόδισε την φωτιά να επεκταθεί άμεσα.

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ρωσικό ελικόπτερο.

Πάντως πριν λίγες ημέρες είχαμε παρόμοιο περιστατικό εμπρησμού στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Πόσο τυχαία είναι όλα αυτά;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει