Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΕΝΑΕ: Φοροκλοπή με την έγκριση του δημοσίου! – “Καραμπινάτη” απιστία

Όταν φτάνει στο σημείο το ελληνικό δημόσιο να εξαπατά ακόμα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., υποστηρίζοντας σε επίσημα έγγραφά του ότι αγοραστής των ΕΝΑΕ είναι η Abu Dhabi Mar (!) και όχι η «ομιχλώδης» Privinvest του μυστηριώδους Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι «Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Φυσικά δεν υπάρχει καμιά Abu Dhabi Mar ως ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ και η αναφορά της αποτελεί εξαπάτηση της Ε.Ε., αλλά αυτό αφορά την ίδια την Ε.Ε.

Αλλά αυτό μπορεί να είναι εντυπωσιακό, αλλά ίσως είναι και το λιγότερο σημαντικό από το περιεχόμενο της επιστολής Αλμούνια της 28ης Ιουλίου προς τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, όπου αποκαλύπτεται το εύρος της – τουλάχιστον – πολιτικής απάτης που έχει συντελεστεί με την συμφωνία πώλησης των ΕΝΑΕ στον Ισκαντάρ Σάφα.

Πέρα από την οικονομική απάτη σε βάρος του δημοσίου: Αποκαλύπτεται στην επιστολή ότι τα ΕΝΑΕ οφείλουν 20 εκατ. ευρώ στην εφορία από την εποχή της γερμανικής διοίκησης (από τα 45 που αναφέρεται στην επιστολή Αλμούνια για Εφορία, δάνειο και υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, το δάνειο είναι 20 εκατ. και οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους του τροχαίου υλικού 5 εκατ. άρα η εφορία είναι 20 εκατ. ευρώ) και παρά ταύτα οι Γερμανοί πήραν φορολογική ενημερότητα και την πούλησαν στον Λιβανέζο!

Όταν ακόμα και ψιλικατζίδικο για να πουληθεί είναι απαραίτητη για την πωλητή της επιχείρησης η φορολογική ενημερότητα, για τους Γερμανούς της TKMS η καταβολή 20 εκατ. ευρώ δεν ήταν απαραίτητη. Ίσως γιατί “κάποιοι” ενδιαφέρονταν να τελειώσει γρήγορα η δουλειά και να πέσει το μετρητό…

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά αφήνουμε το Ισπανό Επίτροπο να τα πει. Είναι μία επιστολή που σε μία «κανονική» χώρα θα προκαλούσε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα, αφού αποκαλύπτεται κανονική επιχείρηση εξαπάτησης των πάντων, φοροδιαφυγής, απιστίας σε βάρος του δημοσίου και συνέργειας δημόσιων λειτουργών.

Ας δούμε κατ’αρχήν την επιστολή που απευθύνεται προς τον υπουργό Άμυνας (την ίδια έχει λάβει και ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος):

Η συνέχεια εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει