Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Ενδέχεται να πουλήσετε περισσότερα»

«Πουλήστε περισσότερη κρατική περιουσία και σε συντομότερο χρονικό διάστημα» εάν συνεχιστεί η πτώση στα χρηματιστήρια και κατ’ επέκταση η μείωση της αξίας των προς ιδιωτικοποίηση εταιρειών είναι η αφοπλιστική συμβουλή του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

Επί της ουσίας η Κομισιόν δεν φαίνεται διατεθειμένη να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα ή το στόχο είσπραξης 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, όπως προκύπτει από απάντηση του Ο.Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή.

Βεβαίως εκφράζει την ευχή να μην χρειασθεί η Ελλάδα να πουλήσει περισσότερη κρατική περιουσία. «Ευελπιστούμε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης στις οποίες θα συντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα βελτιώσουν τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων» αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. είναι εφικτό επαναλαμβάνει ο Ρεν, υπερασπίζεται τα οφέλη του για την οικονομία και τη δημοσιονομική εξυγίανση και επιμένει στην επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, προφανώς ανεξαρτήτως κόστους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει