Ενθαρρυντικά νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, 16:49

Ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc έδειξε υποσχόμενα αποτελέσματα στις πρώιμες δοκιμές σε ανθρώπους, ένα σημάδι προόδου στην ανάπτυξη άμυνας εναντίον του φονικού ιού.

Το εμβόλιο φαίνεται ασφαλές και «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μελέτες που αφορούσαν περίπου 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο οδήγησε στην παραγωγή αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό.

Τα ευρήματα είναι πολύ ελπιδοφόρα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μάθουμε αν αυτό είναι αρκετό για να προσφέρει προστασία και βρίσκονται σε εξέλιξη μεγαλύτερες δοκιμές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα τόσο των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων όσο και των ανοσοποιητικών Τ-κυττάρων που στοχεύουν τον ιό, σύμφωνα με τους διοργανωτές της μελέτης. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

«Βλέπουμε πολύ καλές ανοσολογικές αντιδράσεις, όχι μόνο για την εξουδετέρωση αντισωμάτων αλλά και για τα Τ-κύτταρα», δήλωσε ο Άντριαν Χιλ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Jenner της Οξφόρδης, σε συνέντευξή του. «Τονώνουμε και τους δύο βραχίονες του ανοσοποιητικού συστήματος».

Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν προσεκτικά καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να τερματίσουν την πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους και πυροδότησε οικονομική αναταραχή από την έκρηξή της στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Moderna Inc., ένας άλλος πρωτοπόρος, έδωσε στη δημοσιότητα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου που έδειξε ότι το εμβόλιό της αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, 16:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει