Ενστάσεις της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας σχετικά με την ομιλία Μητσοτάκη για τα ζώα συντροφιάςΗ Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας εκφράζει τις ενστάσεις της σχετικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ζώα συντροφιάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς που διοργάνωσε το κόμμα της ΝΔ, ως Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι φυσικά και θεωρούμε θετική κάθε προσπάθεια ανάδειξης του θέματος. Άλλα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι οι δηλώσεις και οι δεσμεύσεις του Πρόεδρου της ΝΔ για διάλογο με τους φορείς δεν μετουσιωθήκαν σε πράξη, διότι στην εκδήλωση απουσίαζαν σημαντικοί θεσμικοί φορείς μεταξύ άλλων ο Συνήγορος του Πολίτη, το Λιμενικό, η Ελληνική Αστυνομία, οι εθελοντές κτηνίατροι. Επίσης με εξαίρεση μιας μόνο φιλοζωικής οργάνωσης, το φιλοζωικό κίνημα έλαμψε δια της απουσίας του.

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, που αφορούν την απαλοιφή των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε τα φιλοζωικά σωματεία να κάνουν την δουλεία τους, δεικνύει την πλήρη άγνοια Ευρωπαϊκών Κανονισμών και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης που έχουμε υπογράψει ως χώρα και οφείλουμε να εφαρμόζουμε.

Λόγω όλων αυτών που αναφέρθηκαν, δεν μας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, ότι το θέμα της προστασίας των ζώων συντροφιάς αντί να γίνεται θέμα πολιτικών διενέξεων και μικροκομματικής εκμετάλλευσης, θα αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία και από όλα τα κόμματα με την δέουσα σοβαρότητα.

Ως φορέας αταλάντευτα θα επιμείνουμε όπως κάνουμε από το 1982 στην αυστηρή εφαρμογή της Εθνικής και πρωτοποριακής νομοθεσίας καθώς και της Κοινοτικής».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 23:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει