Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο επικεφαλής του PNLΕντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, ο επικεφαλής του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος(PNL) Λούντοβιτς Όρμπαν. έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου των διαβουλεύσεων, που είχε ο Ρουμάνος Πρόεδρος με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν εντολοδόχο πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται μέσα σε διάστημα δέκα ημερών να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης για το κυβερνητικό σχήμα και πρόγραμμα, τα οποία εξετάζονται σε κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας.

«Έχω την τιμή να αναλάβω αυτή την ευθύνη εξ ονόματος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος και εγγυώμαι ότι θα διαθέσω όλη την εμπειρία, τη γνώση, την ενέργεια που έχω για να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ.’Ορμπαν και προσέθεσε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διαμόρφωσης της κυβέρνησης – σε μια στιγμή κατά την οποία η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και αρμόδια κυβέρνηση – τονίζοντας ότι αυτή ακριβώς η πραγματικότητα καθορίζει τη δημόσια δράση μας. Θα δώσουμε στους Ρουμάνους αυτό που περιμένουν από εμάς, δηλαδή ακεραιότητα και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρουμανία».

Ο κ. Όρμπαν επισήμανε ότι τα ονόματα των υπουργών θα ανακοινωθούν σύντομα και οι περισσότεροι θα προέρχονται από το PNL και συμπλήρωσε – στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ότι ο αριθμός των υπουργείων δεν θα ξεπερνά τα 16.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 11:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει