Εντοπίστηκαν 14 κρούσματα Covid-19 σε ογκολογική κλινική


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 17:33

Έντονη ανησυχία προκαλεί η διασπορά του κορωνοϊου σε νοσηλευομένους στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Συνολικά έχουν εντοπιστεί, μέχρι αυτή την ώρα 14 θετικοί ογκολογικοί ασθενείς σε σύνολο 30 περίπου νοσηλευομένων.

Επίσης θετικός στον Covid-19 είναι και ένας γιατρός. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευόμενο προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν κάποιες ημέρες στην κλινική, σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

Το βράδυ της Δευτέρας ο ασθενής μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην ογκολογική κλινική τεστ γινόταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα. Σήμερα, δύο ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν rapid tests σε όλους τους νοσηλευoμένους ενώ η κλινική θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση. Οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το βράδυ, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευομένους είχαν φτάσει τα πέντε, η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid tests στο προσωπικό (βγήκαν αρνητικά), ενώ συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση «ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς» και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν εκτός νοσοκομείου (οι συνοδοί εφόσον βγουν από το νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους).

Να σημειωθεί ότι συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Πηγή: e-thessalia.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 17:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει