Εντοπίστηκαν 19 απανθρακωμένα πτώματα κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, 10:03

Τουλάχιστον 19 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν χθες Σάββατο στη Μιγκέλ Αλεμάν, μία πόλη του Μεξικού που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πολιτείας Ταμαουλίπας (βόρεια).

Η αστυνομία εντόπισε σε επαρχιακό δρόμο «δυο απανθρακωμένα οχήματα, καθώς και ανθρώπινα υπολείμματα», εξήγησε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της. Δύο απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε καρέκλες, μπροστά από ένα εκ των δύο οχημάτων, ακόμα δύο στην καμπίνα και 15 στο πίσω μέρος του φορτηγού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, «ο θάνατος επήλθε από βλήματα πυροβόλων όπλων» προτού τα πτώματα πυρποληθούν.

Στο σημείο δεν βρέθηκε κανένας κάλυκας. Η εισαγγελία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δράστες να τους μάζεψαν, ούτε όμως το ενδεχόμενο τα θύματα να δολοφονήθηκαν αλλού.

Η πόλη έχει 20.000 κατοίκους και γειτονεύει επίσης με την αμερικανική πόλη Ρόμα (Τέξας). Η περιοχή μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στο καρτέλ της βορειοδυτικής περιοχής (Cártel del Noreste, προέκυψε όταν διασπάστηκε το καρτέλ Σέτας), που ελέγχει μέρος της πολιτείας Νουέβο Λεόν, κι αυτό του Κόλπου, που λυμαίνεται την Ταμαουλίπας εδώ και δεκαετίες.

Τον Ιανουάριο του 2019 βρέθηκαν στη Μιγκέλ Αλεμάν 24 πτώματα, ανάμεσά τους 15 απανθρακωμένα, έπειτα από συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Από τον Δεκέμβριο του 2006, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300.000 βίαιοι θάνατοι στο Μεξικό. Το κύμα βίας που μαστίζει τη χώρα συνδέεται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως των καρτέλ των ναρκωτικών που μάχονται για τον έλεγχο των οδών της διακίνησης ναρκωτικών με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, 10:03Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει