Εντός της ημέρας η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για παράταση αντιγριπικών εμβολίωνΕντός της ημέρας αναμένουν οι φαρμακοποιοί της χώρας την απόφαση του ΕΟΠΥΥ στο αίτημά τους για παράταση της ισχύος των συνταγών, που έχουν ήδη εκδοθεί για τα αντιγριπικά εμβόλια, όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσης Ευγενίδης, καθώς όπως τόνισε «στα μέσα του επόμενου μήνα θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς».

 Ο κ.Ευγενίδης διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ζητάμε τη συγκεκριμένη παράταση της ισχύς των συνταγών, διότι έχουν εξαντληθεί σχεδόν όλα τα αντιγριπικά εμβόλια από τα φαρμακεία της Ελλάδας. Αυτό συνέβη διότι είχαμε μικρή παραλαβή εμβολίων, περίπου το 25 % των αντιγριπικών εμβολίων διοχετεύτηκαν μέχρι σήμερα στα φαρμακεία».

Εξήγησε ότι «οι συνταγές ισχύουν 10 ημέρες και εμείς ζητήσαμε να ισχύουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου που θα έχει ομαλοποιηθεί η παραλαβή των εμβολίων και αυτό για να μην χρειάζεται ο κόσμος να ξαναπάει στον γιατρό του, να ξαναγράψει τη συνταγή, καθώς θα έχει λήξει και δεν θα μπορεί να εκτελεστεί». Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα (11.15 το πρωί) η σύσκεψη στον ΕΟΠΠΥ με αντικείμενο τη λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

   

  

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, 11:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει