Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών

Πολλοί επώνυμοι στη λίστα των 6.500 πελατών

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορίας γυναικών άριστα οργανωμένο το οποίο λειτουργούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια με ερωτικά ραντεβού, μέσω αγγελιών στον ημερήσιο πολιτικό και αθλητικό Τύπο, εξαρθρώθηκε από το τμήμα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφόδου 15 μέλη του κυκλώματος και ανάμεσα τους ο «εγκέφαλος» των κακοποιών ενώ αναζητείται η συνεργός του.

Η οργάνωση είχε πελατολόγιο στο οποίο εμφανίζονταν τα ονόματα 6.500 πελατών που ήταν καταχωρημένοι σε βάση δεδομένων σε υπολογιστή. Επίσης, η οργάνωση διέθετε τρία τηλεφωνικά κέντρα που συντόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού με περισσότερα από είκοσι άτομα που εργάζονταν σε αυτά και 65 κινητά τηλέφωνα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν νεαρές γυναίκες από χώρες κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και των Βαλκανίων.

Η ομάδα αυτή των κακοποιών έκλεινε ερωτικά ραντεβού μέσω αγγελιών που δημοσίευαν στον Τύπο.

Έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική αυτή οργάνωση λειτουργούσε εδώ και δεκαετία με «εγκεφάλο» έναν άντρα 51ενός ετών που συνελήφθη και την 61ενός ετών ημεδαπή συνεργάτιδα του η οποία αναζητείται.

Και οι δύο είχαν δημιουργήσει ομάδες συνεργατών στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων όπου και εντόπιζαν καλλίγραμμες κοπέλες και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική και κοινωνική τους θέση αλλά και με ψεύτικες υποσχέσεις για εύρεση εργασίας τις μετέφεραν στη χώρα μας.

Στη συνέχεια τις προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από χώρες της Ε.Ε. τις μετέφεραν στην Ελλάδα και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται είτε σε ξενοδοχεία είτε στα σπίτια των πελατών.

Το σύνολο των εισπράξεων που καθημερινά ξεπερνούσε τις 10.000 ευρώ τα εισέπραττε ο κεντρικός ταμίας της οργάνωσης ένας 38χρονος ημεδαπός ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας εκτιμάται ότι τα καθαρά έσοδα που εισέπρατταν καθημερινά οι δύο «εγκέφαλοι» του κυκλώματος έφταναν τουλάχιστον τα 1.000 ευρώ την ημέρα.

Εννοείται ότι προηγουμένως από τα μεικτά έσοδα είχαν πληρώσει τις εκδιδόμενες γυναίκες τους υπαλλήλους των τριών τηλεφωνικών κέντρων, τα χρήματα για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν και όλα τα άλλα έξοδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πελατολόγιο των 6.500 ανθρώπων βρέθηκαν και πολλοί επώνυμοι οι οποίοι ζητούσαν από την εγκληματική οργάνωση να τους προμηθεύει γυναίκες.

Έγιναν έφοδοι από την Αστυνομία σε τρια σπίτια της οργάνωσης όπου και βρέθηκαν τα τρία τηλεφωνικά κέντρα με τα 65 κινητά καθώς και ιδιόχειρα συμπληρωμένα έντυπα με τα ερωτικά ραντεβού, τα ονόματα των γυναικών και των πελατών.

Κατασχέθηκαν 14.000 ευρώ και 12 αυτοκίνητα της οργάνωσης για τη μεταφορά των γυναικών. Οι 15 συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει