Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διαρρηκτών με λεία άνω των 200.000 ευρώΕυρύ κύκλωμα διαρρηκτών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από 38 διαμερίσματα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Την σχετική έρευνα διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 20 άτομα, 18 ξένοι υπήκοοι και δύο Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 49 ετών, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται κρατούμενοι δυνάμει ενταλμάτων προσωρινής κράτησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η λεία των διαρρηκτών, από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2018, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα άτομα συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρήση εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και η εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών μεθόδων. Σε βάρος των 20 ατόμων που ταυτοποιήθηκαν σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 11:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει