Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εξετάζεται το Γερμανικό μοντέλο για τα ταξί

Γερμανικό σύστημα χορήγησης αδειών εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

Το γερμανικό σύστημα χορήγησης αδειών ταξί εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών, που υπολογίζει ότι το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο στις 25 ή το αργότερο στις 28 Αυγούστου για να δοθεί στους φορείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση, ενδεχομένως μαζί με την αναθεώρηση του καθεστώτος που διέπει τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς στις 2 Ιουλίου εξέπνευσε το περιθώριο των τεσσάρων μηνών που προβλέπει ο νόμος 3919/2011 για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για την απελευθέρωση της λειτουργίας των ταξί.

Βασική αρχή του γερμανικού συστήματος είναι η κατάργηση των αγοραπωλησιών στις άδειες. Η άδεια είναι προσωπική και μόλις ο ιδιοκτήτης της φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης την καταθέτει στο κράτος, που τη διαθέτει με βάση λίστα αναμονής, η οποία έχει συγκροτηθεί με συγκεκριμένα κριτήρια. Ο αριθμός τους καθορίζεται με μαθηματικό τύπο, με βασική παράμετρο τον πληθυσμό και τα οικονομικά δεδομένα της κάθε περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει