Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εξετάζουν αύξηση στρατιωτικής θητείας

Την αύξηση της στρατιωτική θητείας, λόγω των οξύτατων προβλημάτων επάνδρωσης των μονάδων που δημιούργησε η μείωσή της από 12 σε 9 μήνες, μελετά το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τα Νέα, το Πεντάγωνο μελετά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, το εύρος των αναβολών λόγω σπουδών και υγείας αλλά και τα κριτήρια προσδιορισμού της σωματικής ικανότητας του στρατεύσιμου.

Το επιχειρησιακό πρόβλημα που δημιούργησε η μείωση της θητείας επιδεινώνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, από την αδυναμία πρόσληψης για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους επιπλέον αριθμού επαγγελματιών οπλιτών – τουλάχιστον για ένα έτος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπεγλίτης ακύρωσε απόφαση του προκατόχου του κ. Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών στην Αεροπορία και στο Ναυτικό.

Ήδη δόθηκε εντολή μέρος των κατατασσόμενων στον Στρατό Ξηράς να μεταφερθούν στους άλλους Κλάδους, όπου η θητεία είναι σχεδόν για όλους 12 μήνες.

Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο νεοσύστατος θεσμός του ειδικού εφέδρου οπλίτη πριν καν ξεκινήσει, καθώς το υπουργείο εκτιμά ότι δεν λύνει, αλλά ίσως δημιουργεί νέα προβλήματα με το ύψος του μισθού κ.ά.

Πηγή – NewsBeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει