Εξιχνιάστηκε το «έγκλημα» με τα 16.000 νεκρά γουρούνια στην Κίνα

Ο συνωστισμός και υπερπληθυσμός ζώων στα εκτροφεία της Σαγκάης ήταν τελικά η αιτία πίσω από το σκάνδαλο με τα νεκρά γουρούνια σε ποταμό της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο 16.000 γουρούνια επέπλεαν νεκρά στον ποταμό Huangpu που διαρρέει τη Σαγκάη και καλύπτει τις ανάγκες της πόλης για πόσιμο νερό.

Στην αρχή θεωρήθηκε ότι τα χιλιάδες νεκρά γουρούνια ξεφορτώθηκαν στον ποταμό εγκληματικές συμμορίες που εμπορεύονται στη μαύρη αγορά κρέας νεκρών ζώων, καθώς το τελευταίο διάστημα η τοπική κυβέρνηση είχε εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ωστόσο, μετά από ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι τα γουρούνια πέθαναν λόγω του υπερπληθυσμού στα εκτροφεία, κύρια αιτία θανάτου στα ζώα εξαιτίας της ραγδαίας μετάδοσης ιών και της δημιουργίας άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Τα ζώα πέταξαν στον ποταμό οι χοιροτρόφοι.

Παρά τα μέτρα που θέσπισε η τοπική κυβέρνηση, τα οποία περιλαμβάνουν τον περιορισμό της διαθέσιμης γης για κτηνοτροφία, ο αριθμός των γουρουνιών στην πόλη Jiaxing, δυτικά της Σαγκάης, από την οποία προήλθαν και τα περισσότερα νεκρά ζώα, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 20 χρόνια και έφτασε τα 7,5 εκατομμύρια το 2012.

ΠHΓΗ: econews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει