Εξόριστος θα παραμείνει ο πρώην δήμαρχος του Ριάτσε, Μίμο ΛουκάνοΣτην «εξορία» θα παραμείνει ο πρώην δήμαρχος του Ριάτσε, Μίμο Λουκάνο, που διώκεται από την εισαγγελία του Λόκρι για τη διαχείριση των δημοτικών υποδομών προς όφελος της ενσωμάτωσης μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή της κοινότητάς του, καθώς οι δικαστικές αρχές του Ρέτζο Καλάμπρια απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισής του να ανακληθεί η απαγόρευση επιστροφής του στην πόλη του.

Χθες, λίγο πριν την έναρξη της δίκης στο Λόκρι, έγινε γνωστό πως το δικαστήριο του Ρέτζο Καλάμπρια απέρριψε το αίτημα επιστροφής του Λουκάνο στο Ριάτσε. Το βασικό επιχείρημα του αιτήματος ήταν ότι ο Λουκάνο δεν είναι πλέον δήμαρχος, ούτε καν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές, συνεπώς δεν είναι σε θέση να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία προσάγεται σε δίκη από την εισαγγελία του Λόκρι.

Το 2018, οι εισαγγελικές αρχές είχαν διατάξει την δίωξη και τον κατ’ οίκον περιορισμό του Λουκάνο τον οποίο στη συνέχεια ήρε άλλο δικαστήριο με απόφασή του για πιθανή τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. Το κατηγορητήριο προσάπτει στον Λουκάνο πως παράτυπα παραχωρούσε άδειες για δημοτικά έργα σε συνεταιρισμούς προσφύγων και μεταναστών και τελούσε εικονικούς γάμους για να εξασφαλισθεί άδεια παραμονής ξένων στην Ιταλία.

Το «μοντέλο Ριάτσε» για την ενσωμάτωση μεταναστών, στους οποίους παραχωρούνταν κίνητρα για την παραμονή τους στην πόλη, αναζωογονώντας την οικονομικά και πληθυσμιακά είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 09:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει