Εξ αποστάσεως το δεύτερο ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 14:38

Η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν θα εμφανιστούν στη δεύτερη προεδρική συζήτηση της επόμενης εβδομάδας από «ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες».

«Το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ θα έχει τη μορφή συνάντησης στην οποία οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν από ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες», δήλωσε η επιτροπή. 

Η απόφαση έρχεται καθώς ο Τραμπ συνεχίζει να καταπολεμά τη λοίμωξη από τον Covid-19 – και η συζήτηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική διάγνωση του προέδρου.

Δεν έχει γίνει άμεσα σαφές εάν οι καμπάνιες, ειδικά η καμπάνια Τραμπ, θα συμφωνήσουν με αυτούς τους όρους.

Σημειώνεται πως ο Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει να ακυρωθεί το δεύτερο ντιμπέιτ εάν ο Τραμπ νοσεί ακόμη από τον κορωνοϊό, λέγοντας: 

«Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλώς να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας».

«Νομίζω ότι, αν έχει ακόμη τον COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το ντιμπέιτ». 

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η υποψήφια Δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συζήτησαν αυτοπροσώπως την Τετάρτη το βράδυ, ωστόσο χωρίστηκαν από πλεξιγκλάς.

Πηγές: Fox News, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Axios, CNN


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 14:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει