Επέμβαση στην ποδοκνημική ο Χατζηθεοδωρίδης


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 18:44

Νέα ατυχία για τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος οδηγήθηκε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης (21/07) σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της ζημιάς στην αριστερή ποδοκνημική, που είχε υποστεί στον αγώνα της 8ης Ιουλίου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο αριστερός φουλ-μπακ, είχε τραυματιστεί στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο του Βορρά», μετά από μία δυνατή προβολή του Μιχαηλίδη, και η πρώτη μαγνητική που είχε κάνει την επομένη στο «Υγεία», είχε δείξει ρήξη του δελτοειδούς συνδέσμου και της κνημοπερονιαίας συνδέσμωσης.

Μάλιστα, λόγω της βαρύτητας της κάκωσης και του οστικού οιδήματος, η αρχική εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, έκανε τότε λόγο για απουσία τουλάχιστον 8 εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους, οριοθετώντας χρονικά την επιστροφή του 23χρονου στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο Χατζηθεοδωρίδης ακολούθησε για ένα δεκαήμερο μία συγκεκριμένη αποθεραπεία, η οποία ωστόσο, όπως φάνηκε, δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσε το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού. Οι ενοχλήσεις παρέμειναν πολύ έντονες και το αποτέλεσμα της δεύτερης μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε, δεν ήταν καλό, δείχνοντας πως το σημείο τραυματισμού είχε επουλωθεί πλημμελώς.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να μπει στο χειρουργείο, για να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα. Κι αφού καθαρίστηκε το τραυματισμένο σημείο, αποκαταστάθηκε η ζημιά στους συνδέσμους της αριστερής ποδοκνημικής με χειρουργική σταθεροποίηση της συνδέσμωσης.

Ο Χατζηθεοδωρίδης θα πάρει εξιτήριο την Τετάρτη (22/07) και θα αρχίσει πρόγραμμα αποκατάστασης σε δύο εβδομάδες. Η επιστροφή του πάντως θα πάει ακόμη πιο πίσω, χρονικά. Το ακριβές διάστημα απουσίας του δεν μπορεί να προσδιοριστεί σε πρώτη φάση, καθώς εξαρτάται κι από την κράση και την «ανταπόκριση» του οργανισμού κάθε αθλητή, μετά από μία τέτοια επέμβαση στην ποδοκνημική.

Το δεδομένο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα τον στερηθεί στην εκκίνηση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και ο Τσάβι Ρόκα «κυκλώνει» εκ των πραγμάτων πλέον στις μεταγραφικές κινήσεις του και την απόκτηση, ενός βασικού αριστερού μπακ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 18:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει