Επένδυση με κόστος…Γιώργος Αρκουλής     

Όπως δημοσιεύτηκε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε επί μιάμιση ώρα (όσο διαρκεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς να κρατηθεί καθυστέρηση…), με τον εντιμότατο Σπύρο Λάτση, αλλά μη ζητάτε λεπτομέρειες όταν τα λένε ένας πολιτικός ηγέτης με τον πλουσιότερο ίσως Έλληνα επιχειρηματία. Έχουμε όμως δικαίωμα να αναρωτηθούμε αν ο πρόεδρος της κυβέρνησης έχει μετρήσει πόσα μαγαζιά κατέβασαν ρολά στην οδό Ηλιούπολης, και στην παράλληλό της, δηλαδή το μονό ρεύμα της Βουλιαγμένης από την Αγία Φωτεινή ως το «Metro MALL» που έφτιαξε ο κ. Λάτσης πάνω στο οικόπεδο της ΕΛΚΑ;

Δεν γνωρίζω αν το φαραωνικό «Athens Mall» στη Νερατζιώτισσα είναι επίσης ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου εφοπλιστή. Σίγουρα όμως αυτό το τεράστιο συγκρότημα με τις πολυεθνικές φίρμες, έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά στο λιανεμπόριο τόσο της Νέας Ιωνίας όσο και της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το ζητούμενο δεν είναι, λοιπόν, αν η αναμενόμενη επένδυση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό θα φέρει κάποιες θέσεις εργασίας, αλλά πόσες ακόμη μικρές επιχειρήσεις στην Αθήνα θα κλείσουν, ερημώνοντας ακόμη πιο πολύ την Σταδίου από την Παλιά Βουλή ως την Ομόνοια, την Πατησίων σε όλη της την επικράτεια και  άλλους εμπορικούς δρόμους, όπου το μάτι σου πέφτει μετράει πλέον κυρίως… καφετέριες.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019, 07:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει