Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επίθεση Καμμένου στην κυβέρνηση

Μιλώντας για συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις αλλά «με κόκκινες γραμμές» και με μια επίθεση στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι νομιμοποίησε τους νεοναζί στην Ελλάδα , σφράγισε τη σημερινή προσυνεδριακή διαδικασία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του Κόμματος Πάνος Καμμένος.

“Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν νεοναζιστές, δεν είναι δυνατόν αυτός ο τόπος που κατέσφαξαν οι ξένοι κατακτητές ναζί, το 1940, να έχουμε πολιτικά κόμματα, με λαϊκή αποδοχή, που χαιρετούν ναζιστικά”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της διαδικασίας ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι θα καταργήσει μονομερώς το εξωτερικό χρέος της χώρας. Πρότεινε «κούρεμα» 50% των ιδιωτικών χρεών στις τράπεζες και ρύθμιση χρεών προς την Εφορεία σε 100, 200 ή 300 μηνιαίες δόσεις ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.

Αναφερόμενος στη δίκη για δωροδοκία στο λεγόμενο σκάνδαλο των άγονων γραμμών, συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη που ξεκινά σήμερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι στο ίδιο σκαμνί έπρεπε να κάθεται και ο πρώην υπουργός και όχι μόνο ο συνεργάτης του. Υποστήριξε δε ότι για αυτό το λόγο ο ίδιος ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Αριστοτέλη Παυλίδη στο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι οι δυο εκλογικές διαδικασίες του 2012 έγιναν η μία κοντά στην άλλη ακριβώς για να μην μπορεί να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις περί ευθύνης Υπουργών.

Στην κυρίως διαδικασία ο κ. Καμμένος παρουσιάζοντας σειρά προτάσεων με θέμα την τοπική ανάπτυξη και τη νησιωτική πολιτική υποστήριξε:

-Την ανάγκη δημιουργίας ζωνών χαμηλής φορολόγησης εισοδήματος στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές δίπλα στα σύνορα. Περιοχές.

-Τη θέσπιση συντελεστών ΦΠΑ στις ίδιες περιοχές. χαμηλότερου από τους ισχύοντες στις χώρες με τις οποίες συνορεύουν.

-Ειδικό πρόγραμμα νησιωτικών αναγκών σε εφαρμογή του Συντάγματος σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης, συγκοινωνίας και επικοινωνιών και τέλος λειτουργίας υπηρεσιών.

Επίσης ο κ. Καμμένος τάχθηκε εναντίον του νέου οργανογράμματος της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σύμφωνα με το οποίο καταργούνται Διευθύνσεις «εθνικής σημασίας» όπως τις χαρακτήρισε όπως αυτές του πολιτικού σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών. Με τον τρόπο αυτό είπε, μπαίνει η ταφόπετρα στο πάλαι ποτέ Υπουργείο Αιγαίου.

Αναφέρθηκε στον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, που όπως είπε «είναι μνημονιακός και αυτό πάει πακέτο με το σχέδιο Ανάν αλλά για να έχει διαπραγματευτικό όπλο τιτλοποιεί τα μελλοντικά έσοδα της Κύπρου από τον ορυκτό πλούτο της χώρας». Ενώ στην Ελλάδα, συμπλήρωσε, όπου «εμφανής είναι πια ο στόχος όλων αυτών των πολιτικών της υπαγωγής της Ελλάδας στην μέγγενη των δανειστών, η αρπαγή όλων αυτών που υπάρχουν κάτω από την γη και κάτω από την θάλασσα μας λέγανε ότι δεν υπήρχανε.

Τι λέγαμε εμείς; Τους είπαμε και συνεχίζουμε να λέμε αυτό ακριβώς. Αφού γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου να τιτλοποιηθούν τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο υπό τον όρο όμως πως αυτό το κάνεις ως κυρίαρχο κράτος και χωρίς να το έχει κατασχέσει η Τρόικα και οι δανειστές, αποπληρώνεις την πραγματική σου οφειλή και ξεκινάει η οικονομία από το μηδέν». «Ο στόχος τους όμως», κατέληξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «είναι άλλος. Είναι να δημεύσουν την κρατική περιουσία, να κατασχέσουνε το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο και το φυσικό αέριο. Να μετατρέψουνε την χώρα σε μια έρημο και να εκμεταλλευτούν τον πλούτο που περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς όχι ως ελληνικό ορυκτό πλούτο αλλά ως ευρωπαϊκό».

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει