Επίσημη επίσκεψη Ζόραν Ζάεφ στη ΛιουμπλιάναΕπίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ Σλοβενίας – Βόρειας Μακεδονίας, που διοργανώνει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σλοβενίας (GZS). Η επίσκεψη του κ. Ζάεφ πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Σλοβένου ομόλογού του, Μάριαν Σάρετς, με τον οποίο θα συναντηθεί στη διάρκεια της ημέρας, και έχει στόχο να ενισχύσει τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ζάεφ, θα υπογραφούν – από τα αρμόδια υπουργεία- μνημόνια συνεργασίας για τους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και η Σλοβενία στηρίζει τις προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «STA» και προστίθεται ότι αυτά τα δύο θέματα θα αποτελέσουν και το επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Ζάεφ στη σλοβενική πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας υπογραμμίζει ότι «από τη Συμφωνία των Πρεσπών και έπειτα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καθορίσει την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου» τονίζεται στο ίδιο τηλεγράφημα. Η σλοβενική κυβέρνηση – επισημαίνεται – «τονίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει επιδείξει την αποφασιστικότητά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιλύοντας τη μακρόχρονη διαφωνία (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) και εφαρμόζοντας πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, 12:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει