Επίσημη επίσκεψη του Σλοβένου προέδρου στο ΜαυροβούνιοΔιήμερη επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Παχόρ, την πρώτη, από τότε που το Μαυροβούνιο έγινε μέλος του ΝΑΤΟ (σ.σ. στις 5 Ιουνίου 2017), επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της Σλοβενίας στην ευρωατλαντική προοπτική του Μαυροβουνίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σλοβενικής προεδρίας.

Ο κ. Πάχορ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς και θα συμμετάσχει στις εργασίες του περιφερειακού φόρουμ για την ασφάλεια που διοργανώνεται στην Μπούντβα.

Οι συνομιλίες των δύο προέδρων θα επικεντρωθούν στη βελτίωση του επιπέδου των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία και την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το επίπεδο των διμερών σχέσεων είναι ικανοποιητικό και εξίσου ενθαρρυντική είναι – σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν – η πορεία του διμερούς εμπορίου. Το 2018, η αξία του όγκου του διμερούς εμπορίου σημείωσε αύξηση 6,5% και ανήλθε σε 114 εκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, εταιρείες σλοβενικών συμφερόντων συμπεριλαμβάνονται στους επενδυτές που έχουν δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στο Μαυροβούνιο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 15:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει