Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ

Στο τραπέζι των συζητήσεων θέματα ενέργειας

Επίσκεψη στο Ισραήλ προετοιμάζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η επίσκεψη αυτή την περίοδο προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία και λόγω των εξελίξεων στις σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ.

«Ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα που θα συζητήσουμε είναι η συνεργασία με το Ισραήλ σε ενεργειακά θέματα», δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης, ενώ σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αρνητικές κινήσεις για την Κύπρο, λόγω της σχέσης Ισραήλ- Τουρκίας, ο υπουργός απάντησε: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και ευθυγραμμισμένοι με το υπουργείο Εξωτερικών. Έγιναν συσκέψεις τις προηγούμενες μέρες ακριβώς για αυτό το θέμα. Σας διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κινηθούμε και εμείς από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους».

Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο υπουργός κατά τη διάρκεια δηλώσεων, μετά το πέρας σύσκεψης για την ενέργεια και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που έγινε υπό την προεδρία του κ. Αναστασιάδη και με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

«Πρώτη προτεραιότητα του Προέδρου, και θα την εφαρμόσουμε άμεσα, είναι η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη, υπάρχει η απόφαση για μείωση της τάξης του 5,75% από την 1η Απριλίου, που θα εφαρμοστεί, και σήμερα συμφωνήσαμε ότι η ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου) θα μελετήσει τρόπους περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών εξόδων της, ούτως ώστε σε δυο εβδομάδες να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω μειώσεις», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει