Επίσκεψη της Βοηθού Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Elizabeth Neumann στην ΕλλάδαΤην Αθήνα και τη Χίο επισκέφθηκε η Βοηθός Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Elizabeth Neumann από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη της ήταν στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας στους τομείς της επιβολής του νόμου και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και των προετοιμασιών για τον εναρκτήριο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας τον επόμενο μήνα.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υφυπουργός Neumann συναντήθηκε με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο, εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατία και άλλους αξιωματούχους.

Στη Χίο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βουρνούς, την Ελληνική Αστυνομία, την Ελληνική Ακτοφυλακή και τη FRONTEX και επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής μεταναστών και το λιμάνι της Χίου.


Στο τέλος της επίσκεψής της, η κα Neumann δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την ισχυρή συνεργασία της Ελλάδας μέσω του προγράμματος Visa Waiver Program, καθώς και με τις προσπάθειες εμβάθυνσης της συνεργασίας μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των συνόρων και της ανταλλαγής πληροφοριών. Κατανοούμε από κοινού τις προκλήσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε από τη μεταναστευτική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στα ελληνικά νησιά».

Σε όλες τις συναντήσεις της, η Υφυπουργός Neumann τόνισε ότι η επίσκεψή της θα αποτελέσει σημαντική βάση για τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 13 Δεκεμβρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 22:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει