Επίσκεψη του απεσταλμένου του Τραμπ στο ΒελιγράδιΟ πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας. Ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ άρχισε την Τετάρτη τις διερευνητικές επαφές για να ενημερωθεί για τις θέσεις των πολιτικών ηγεσιών του Κοσόβου και Σερβίας και να μεταφέρει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό. Αυτό το μήνυμα μετέφερε άλλωστε την Τετάρτη στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι και τον μελλοντικό πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι.

Το ίδιο είπε και την Πέμπτη στο Βελιγράδι. «Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τους εταίρους μας, τη Σερβία και το Κόσοβο σε μία ολοκληρωμένη λύση, για να εξαλείψουν οι εστίες κρίσης στην περιοχή. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν στενά και άμεσα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» διεμήνυσε ο Ρίτσαρντ Γκρένελ κατά την συνάντηση με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε τον Αμερικανό απεσταλμένο για τις σερβικές θέσεις επισημαίνοντας ότι «μία συμβιβαστική λύση που θα προσβλέπει στην σταθερότητα και το μέλλον της περιοχής, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον σεβασμό των θεμιτών συμφερόντων της Σερβίας».

Ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ συναντήθηκε επίσης στο Βελιγράδι με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπέρναμπιτς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 02:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει