Επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 10:56

Ολοκληρώθηκε χθες (Δευτέρα, 9 Μαρτίου) η επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμμετείχε σε λαμπρό συλλείτουργο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την Ημέρα της Ορθοδοξίας που εορτάστηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Χθες το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ύστερα από πρόσκληση του κ.κ. Βαρθολομαίου, παρέστη ως συμπροεδρεύων στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της για τον μήνα Μάρτιο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου επισημαίνοντας ότι η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει παλαιές ιστορικές ημέρες, όταν προκαθήμενοι πρεσβυγενών πατριαρχείων, οι οποίοι παρεπιδημούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Βασιλεύουσα, λόγω διαφόρων συγκυριών, προσκαλούνταν από τους προκατόχους του και συμμετείχαν σε ενδημούσες συνόδους, συμβάλλοντας στις εργασίες αυτών.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου επανέλαβε την αμέριστη στήριξή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επισημαίνοντας τους άρρηκτους πνευματικούς και ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως με την Εκκλησία της Κύπρου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, 10:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει