Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επί πληρωμή οι ιντερνετικές πληροφορίες της Post

Η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα, Washington Post, ενώνεται με άλλες «ελίτ» εφημερίδες, όπως η Wall Street Journal και οι New York Times, που ζητάνε από τους συχνούς χρήστες των ιστοσελίδων τους, να πληρώνουν για την ανάγνωση των πληροφοριών και των άρθρων στο διαδίκτυο.

Η μεγάλη καθημερινή αμερικανική εφημερίδα ανέφερε, ότι θα εισαγάγει το αποκαλούμενο «τείχος αμοιβής» το καλοκαίρι. Με αυτό οι αναγνώστες που θα αναζητούν περισσότερα από 20 άρθρα ή θα θέλουν να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων των πολυμέσων θα πρέπει να πληρώνουν. Η εφημερίδα πάντως απέφυγε να κάνει γνωστό το προτεινόμενο κόστος πληρωμής.

Από την πληρωμή θα εξαιρεθούν οι συνδρομητές στην έντυπη έκδοση, όπως επίσης οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές σχολείων, οι κυβερνητικοί υπάλληλοι και το στρατιωτικό προσωπικό, υπό την προϋπόθεση, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εφημερίδας, είτε από τα σχολεία είτε από τους χώρους εργασίας, ανέφερε η εφημερίδα. Οι αναγνώστες θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας και στα πρωτοσέλιδα κάθε τμήματος.

Πάντως πολλές εφημερίδες δείχνουν απρόθυμες να αρχίσουν να χρεώνουν για τη χρήση των ιστοσελίδων τους, προφανώς από φόβο ότι αυτό θα μπορούσε να «διώξει» αναγνώστες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει