Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επαναπροσλαμβάνεται γιατρός που είχε καταδικαστεί για φακελάκι

Πριν από μερικά χρόνια πλαστικός χειρουργός του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι από ασθενή.

Μάλιστα τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα από την Ασφάλεια. Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και εφημερίδες είχαν αναφερθεί ακόμη και στο όνομα του γιατρού.

Ο γιατρός είχε αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα, είχε καθίσει πρωτόδικα στο εδώλιο, είχε καταδικαστεί, είχε απολυθεί από το Νοσοκομείο, όμως πρόσφατα δικαιώθηκε από το Εφετείο Πατρών. Μάλιστα, το δικαστήριο διέταξε την επαναπρόσληψη του γιατρού ενώ στην απόφαση αναφέρεται πως το νοσοκομείο οφείλει να καταβάλει στο γιατρό και όλους τους μισθούς που έχασε από την ημέρα που απολύθηκε. Και φυσικά τα χρήματα είναι αρκετά, αφού η υπόθεση εκκρεμεί πάνω από τέσσερα χρόνια.

Πάντως, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν αποδέχθηκε την απόφαση του Εφετείου και προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αυτής που υποχρεώνει το νοσοκομείο τόσο να επαναπροσλάβει το γιατρό όσο να του καταβάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για δεδουλευμένα, όπως δημοσιεύει το dete.gr!

Νομικοί κύκλοι πάντως που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του νοσοκομείου υποστήριζαν πως ναι μεν η απόφαση ενός δικαστηρίου δεν σχολιάζεται, από την άλλη όμως αφήνει αρνητικές εντυπώσεις.

Από την άλλη πλευρά η υπεράσπιση του γιατρού δηλώνει πως απέδειξε πως ο χειρουργός ούτε ζήτησε… ούτε πήρε φακελάκι! Και σε παλαιότερη υπόθεση ο γιατρός είχε δηλώσει πως ότι είναι θύμα σκευωρίας, υποστηρίζοντας ότι ο μηνυτής τον ενέπλεξε ηθελημένα στην υπόθεση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει