Επαφή με το υπουργείο για τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR προανήγγειλε ο Γραμμένος στη «Δίκη στο Open»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος φιλοξενείται αυτήν την ώρα ζωντανά στο studio της εκπομπής «Δίκη στο Open».

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη ήταν το VAR, με τον παρουσιαστή να ρωτάει εύλογα, μεταξύ άλλων, τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ γιατί ήρθε… λειψό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή χωρίς την περιβόητη γραμμή του οφσάιντ.

 «Δεν είχε προβλεφθεί από τη διακήρυξη, την οποία η ΕΠΟ από την αρχή δεν είχε λάβει γνώση. Την προκήρυξη την έκανε το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, στη συνέχεια μπήκαμε στη συζήτηση αλλά είχε προχωρήσει το θέμα. Δεν υπήρχε πιστοποιημένη από τη FIFA γραμμή όταν έγινε προκήρυξη. Η πιστοποίηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 άρα μέχρι τότε δεν μπορούσε να γίνει χρήση. Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη αν δεν πιστοποιηθεί από τη FIFA».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προανήγγειλε ότι θα κάνουν επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο (Ψηφιακής Πολιτικής), μετά από συζητήσεις με την εταιρία, που «τρέχει» το Video Assistant Referee στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να μπει η γραμμή του οφσάιντ στα γήπεδα της Super League.

«Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με την εταιρεία, έχουμε την κοστολόγηση και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα δώσουμε το κόστος για να δούμε με αν είναι εφικτό να μπει μέσα στην όλη διαδικασία. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα το πληρώσει και οι Έλληνες φορολογούμενοι» ανέφερε.

Στη συνέχεια αν και δήλωσε αναρμόδιος να μιλήσει για το θέμα του κόστους του VAR, λίγο αργότερα επισήμανε: «Το VAR κοστίζει 5.000 ευρώ ανά αγώνα προ ΦΠΑ. Αυτό είναι το κόστος που επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο. Έχω ρωτήσει πόσο κοστίζει και αυτή είναι η απάντηση από την εταιρία. Η προκήρυξη έγινε από το ελληνικό δημόσιο. Δεν ήταν η γραμμή του οφσάιντ» σημείωσε.

Ακολούθως ο Βαγγέλης Γραμμένος δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει και στην ερώτηση γιατί το VAR στην Ελλάδα κόστισε περισσότερα χρήματα απ’ ότι σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, ενώ διαφώνησε με την πληροφορία ότι το VAR κοστίζει 13.5 εκατ. ευρώ την πενταετία.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον καλύτερο με το VAR: «Το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το VAR. Τις 3 πρώτες αγωνιστικές είχαν διορθωθεί 17 λάθη από το VAR. Το VAR λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα. Όλο αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να τύχει μιας επιείκειας γιατί ξεκίνησε έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες. Δεν μπορούμε από την πρώτη ημέρα να τα βάλουμε με το VAR. Ναι, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το VAR».

 

Για τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου ο Βαγγέλης Γραμμένος είπε: «Μη ρωτάτε εμένα για τα γεγονότα του Βόλου. Εκλέχτηκα μετά από τον συγκεκριμένο τελικό. Όχι μομφή σε αυτή την ΕΠΟ για τον τελικό του Βόλου. Η θέση τούτης της διοίκησης ήταν, είναι και θα παραμένει ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται με φιλάθλους. Μου είναι ακατάληπτο και ακατανόητο ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με κόσμο».

Για τα χειραγωγημένα παιχνίδια υπογράμμισε: «Τώρα πάει να γίνει ένα άλλο νομικό πλαίσιο με την Επιτροπή Καθοδήγησης. Όταν συνεδριάσει, θα συνεδριάσει όμως… Υπάρχει πειθαρχικό πλαίσιο που βασίζεται στην απόδειξη και όχι στην πιθανολόγηση. Γίνονται σεμινάρια από την ΕΠΟ απλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εκθέσεις της Sportradar έρχονται. Ξέρετε ότι αυτές οι αναφορές πηγαίνουν και στους εισαγγελείς. Εκεί τι γίνεται. Υπάρχει ποινικό πλαίσιο; Γιατί δεν τιμωρούνται;»

Για την Επιτροπεία της FIFA και της UEFA επισήμανε: «Δεν θα υπάρχει όταν θα φύγω από την ΕΠΟ. Στο τέλος Ιουλίου οι διεθνείς ομοσπονδίες θα έχουν αποχωρήσει. Λήγει και η σύμβαση του Περέιρα, προφανώς και ο επόμενος αρχιδιαιτητής θα είναι Έλληνας εκτός και αν η FIFA αποφασίσει αλλιώς».

Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ είπε: «Είναι πολύ πρώιμο να το συζητάμε. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα επιβάλει την άποψη μου, Υπάρχει μια παράταξη που με εξέλεξε επικεφαλής. Η ίδια δημοκρατική διαδικασία θα ακολουθηθεί και πάλι. Θα μας απασχολήσει στον κατάλληλο χρόνο, με τις κατάλληλες συνθήκες».

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει