Επεισόδια με πέντε τραυματίες σε διαδήλωση υπέρ των Κούρδων στη ΓερμανίαΒίαια επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 350 άτομα, ανάμεσά τους και μέλη της κουρδικής διασποράς, στην πόλη Χέρνε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το βράδυ της Δευτέρας. Η διαδήλωση έγινε προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία. Από τις κινητοποιήσεις τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

Επίσης, ένα κιόσκι και ένα τουρκικό καφενείο υπέστησαν επίθεση από Κούρδους διαδηλωτές στην πόλη Χέρνε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Ένας άνδρας (αστυνομικός) και μια γυναίκα τραυματίστηκαν στο κιόσκι και χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Στο καφενείο, οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα και έπιπλα και βανδάλισαν τον χώρο.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας ένα πανό με την επιγραφή «κάτω τα χέρια από τη Ροζάβα», εννοώντας την αυτόνομη κουρδική περιοχή στη βόρεια Συρία.

Στη Γερμανία ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών από την Τουρκία και στη χώρα κατοικεί επίσης μεγάλος αριθμός Γερμανών υπηκόων τουρκικής καταγωγής και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 11:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει