Επιβεβαιώθηκαν 7 νέα κρούσματα στην Ελλάδα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 14:53

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής και μετά την επιβεβαίωση επτά νέων κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, η ακύρωση συνεδρίων για τέσσερις εβδομάδες, η αναστολή σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες, ενώ οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες. 

Οι πρόσφατες εξελίξεις και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας έφεραν νέα σύσκεψη το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαξίμου, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 και από εκείνη την ώρα άρχισε η αναμονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

H κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα σχολεία θα κλείνουν κατά περίπτωση, όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Ιταλία η οποία έχει τεθεί σε έκτακτη κατάσταση.

Η απόφαση αυτή έχει στόχο τη λήψη μέτρων, αλλά χωρίς να προκληθεί πανικός και αναστάτωση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 15:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει