Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επιβεβαιώθηκε η απαγωγή Ιταλών δημοσιογράφων στη Λιβύη

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε και αυτό μετά τον πρόεδρο της ένωσης δημοσιογράφων της περιοχής της Ρώμης Μπρούνο Τούτσι την πληροφορία που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι απήχθησαν σήμερα στη Λιβύη.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι μετέβαιναν οδικώς από τη Ζαουίγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη λιβυκή πρωτεύουσα, προς την Τρίπολη, όταν μια ομάδα των δυνάμεων που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και σκότωσε τον οδηγό τους, διευκρίνισε ο Τούτσι, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οι τέσσερις Ιταλοί μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε σπίτι όπου στον έναν από αυτούς, το δημοσιογράφο της καθολικής εφημερίδας Avvenire Κλαούντιο Μονίτσι, επετράπη να τηλεφωνήσει στην εφημερίδα του για να πει ότι και οι τέσσερις είναι καλά και να διηγηθεί τί συνέβη, προσέθεσε ο Τούτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άλλοι δύο δημοσιογράφοι που απήχθησαν είναι απεσταλμένοι της εφημερίδας Corriere della Sera και ο τρίτος γράφει για την εφημερίδα La Stampa.

Ο Τούτσι διευκρίνισε επίσης ότι μεταξύ των τεσσάρων απαχθέντων δημοσιογράφων βρίσκεται μία γυναίκα, η Ελιζαμπέτα Ροζασπίνα, η οποία γράφει για την Corriere della Sera.

πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει