Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επιβεβαιώθηκε. Ο Καντάφι στην Αλγερία

Την είδηση ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της χώρας

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας η σύζυγος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και τρία παιδιά του εισήλθαν σήμερα στο αλγερινό έδαφος.

«Η σύζυγος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάφια, η κόρη του Αϊσά, οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους εισήλθαν στην Αλγερία στις 08:45 τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος) από τη μεθόριο μεταξύ της Λιβύης και της Αλγερίας», σημειώνει το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Η πληροφορία αυτή γνωστοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, στην οποία δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο τον Μουάμαρ Καντάφι.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή την ώρα που, πηγή των λίβυων αντικαθεστωτικών, την οποία επικαλείτο το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτοκινητοπομπή θωρακισμένων Mercedes εισήλθε στο αλγερινό έδαφος. Οι αλγερινές αρχές το είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά.

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΠΔ) δήλωσε σήμερα ότι κι άλλος ένας από τους γιους του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, η στρατιωτική μονάδα του οποίου κατηγορείται ότι σκότωσε δεκάδες κρατούμενους στην Τρίπολη, μπορεί να εισαχθεί στον κατάλογο του δικαστηρίου με τους πλέον καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου.

Το ΔΠΔ έχει ήδη εγκρίνει τα εντάλματα σύλληψης για τον Μουάμαρ Καντάφι, το γιο του Σάιφ αλ Ισλάμ και τον επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντουλάχ αλ Σενούσι με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Λούις Μορένο-Οκάμπο δήλωσε σήμερα ότι μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης και σε βάρος του γιου του Καντάφι Χάμις, μετά την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ότι μέλη της Ταξιαρχίας Χάμις, της δύναμης που διοικεί, φαίνεται ότι προχώρησαν σε συνοπτικές εκτελέσεις κρατουμένων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε αποθήκη στην Τρίπολη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει