Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το οποίο συζήτησε θέματα συγχωνεύσεων, καταργήσεων ή και ίδρυσης νέων οργανισμών. Οι λεπτομέρειες θα τεθούν σε διμερείς συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς.

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις», διευκρινίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. «Στο υπουργικό συμβούλιο δεν ετέθη κανένα θέμα απολύσεων καθώς εκκρεμούν οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα έχουν γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου».

Κατά τη συνεδρίαση έγινε αναφορά στην απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο για ίδρυση Ειδικής Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ και την τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει κατ’ αρχήν για την Ελλάδα και ίσως επεκταθεί σε άλλες χώρες που χρειαστούν βοήθεια.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις επιβεβαιώθηκε ότι θα προχωρήσουν. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τις συνθήκες των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσο για την ΕΡΤ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν ως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες θα γίνεται αναφορά και στο σύνολο των ΜΜΕ που είναι υπό την εποπτεία του. «Θα γίνουν αρκετά μεγάλες αναδιοργανώσεις χωρίς να θίγεται το μόνιμο προσωπικό» επισημάνθηκε .

Σε ερώτηση εάν ο νέος EFSF (ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης) πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ειπώθηκε ότι εάν η δημιουργία του μηχανισμού συνιστά νέα ευρωπαϊκή συνθήκη τότε πρέπει να περάσει από όλα τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο για επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης φόρων που θα περιλαμβάνει και διοικητικά μέτρα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών κλπ.« Δεν μιλάμε για νέους φόρους αλλά για αναδιοργάνωση του μηχανισμού» αν και «θα υπάρξει ανάλογη σύσκεψη και την επόμενη εβδομάδα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει