Επιδότηση ενοικίου μέσω ΕΣΠΑΆνοιξε σήμερα 25 Οκτωβρίου η πρόσκληση για την τριετή επιδότηση ενοικίου μέσω ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1,08 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020 στόχο έχει την εξασφάλιση του “κατοικείν” στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση – μετεγκατάσταση πληθυσμού περιθωριοποιημένων ειδικών κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις και παράλληλα η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον αστικό ιστό.

Δικαιούχοι της δράσης η οποία θα καλύψει τη στέγαση 60 οικογενειών είναι οι Δήμοι Πατρέων, Αγρινίου, Πύργου, Δυτικής Αχαΐας, Ήλιδας, Πηνειού, Ι.Π. Μεσολογγίου Ναυπάκτου, Ερυμάνθου.

Η ανώτατη τιμή για το μηνιαίο ποσό μίσθωσης ακινήτου ανάλογο με το μέγεθος της οικογένειας (αριθμός μελών) έχει ορισθεί στα 5,5 ευρώ ανά τ.μ.

Επίσης προβλέπεται και η κάλυψη μέρους των δαπανών για την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας (ύδρευση, ενέργεια, δημοτικά τέλη και φόροι) και κοινόχρηστων δαπανών πολυκατοικίας ανάλογη με το μέγεθος της οικογένειας (αριθμός μελών). Μέχρι 2 άτομα το ποσό θα είναι 120 ευρώ τον μήνα και από 2 άτομα και πάνω έως 160 ευρώ τον μήνα

Όπως αναφέρεται στην πρόκληση ο δικαιούχος αναλαμβάνει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ ενοικιαστή και εκμισθωτή.

Εντοπίζει κατάλληλες κατοικίες για μίσθωση και άτομα-οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια για να μετεγκατασταθούν σε αυτόνομες οικίες ή διαμερίσματα στον αστικό ιστό (εντός του οικείου ή όμορων δήμων, εφόσον υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ τους στην οποία θα ορίζεται ρητά η ανάληψη υποχρέωσης παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών) και χορηγεί το μίσθωμα στο ιδιοκτήτη για προσυμφωνημένη περίοδο χρόνου.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 14:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει