«Επικίνδυνη απειλή» εναντίον μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον Τσακ Σούμερ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 04:06

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκρινε χθες Τετάρτη ότι οι αναφορές τις οποίες έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ σε δύο μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ διορισμένα από τον ίδιο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για το δικαίωμα στην άμβλωση αποτελούν «απειλή» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να αναληφθεί «δράση».

«Αυτή είναι μια άμεση & επικίνδυνη απειλή εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον Σούμερ. Εάν το είχε κάνει αυτό Ρεπουμπλικάνος ή Ρεπουμπλικάνα, θα συλλαμβανόταν ή θα παραπεμπόταν σε δίκη. Πρέπει να αναληφθεί σοβαρή δράση τώρα!», υποστήριξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter, πληκτρολογώντας στην τελευταία του φράση τις λέξεις «πρέπει» και «τώρα» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Οι Δημοκρατικοί επικρίνουν πάγια τον Τραμπ για τις συχνές επιθέσεις του εναντίον του δικαστικού σώματος και δικαστών προσωπικά.

Οι δηλώσεις του Σούμερ εξώθησαν τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερς να δημοσιοποιήσει δελτίο Τύπου με το οποίο στηλίτευσε τα «επικίνδυνα» σχόλια του ηγετικού στελέχους των Δημοκρατικών. Εκπρόσωπος του Σούμερ ανταπάντησε ωστόσο ότι ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν είχε κρίνει σκόπιμο να δώσει στη δημοσιότητα κανένα δελτίο Τύπου όταν ο πρόεδρος Τραμπ είχε καταφερθεί εναντίον δύο δικαστριών του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 04:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει