Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με τον γ.γ. του Π.Ο.Υ. για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, 11:37

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό διευθυντή του Π.Ο.Υ, Dr. Tedros Adhanom, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι μίλησαν για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και προσθέτει: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιρειών».

Τέλος αναφέρει: «Ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η Ε.Ε. πρέπει να συνεργαστεί με τον Π.Ο.Υ. για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, 11:37Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει