Επικυρίαρχη η ΝΔ σε Περιφερειακές και Αυτοδιοικητικές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και το προβάδισμα της ΝΔ έχει προεξοφληθεί, για τον α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

Σε έξι από τις συνολικά 13 περιφέρειες της χώρας αναδείχθηκαν οι νέοι περιφερειάρχες από τον α’ γύρο, ενώ για τις υπόλοιπες περιφέρειες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στον β’. Συνολικά η ΝΔ υπερίσχυσε σε 12 από το σύνολο των περιφερειών.

Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, με ποσοστό 61,97%. Στην Κρήτη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ κ. Σταύρος Αρναουτάκης εξελέγη με ποσοστό 60,86%.

Στην Ήπειρο επανεξελέγη ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποψήφιος της ΝΔ, με ποσοστό 57,11% και στο νότιο Αιγαίο ο κ. Γεώργιος Χατζημάρκος (ΝΔ) με 54,25%. Στη Θεσσαλία επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Αγοραστός (ΝΔ) με ποσοστό 55,46% και στη δυτική Μακεδονία ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης (ΝΔ) με 52,49%.

Δείτε τα αποτελέσματα σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες:

Στην Αττική ο κ. Γιώργος Πατούλης με 37,65% πήρε την πρώτη θέση και σημαντικό προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο έναντι της κας Ρένα Δούρου, η οποία ήταν κάτω του 20%.

Ντέρμπι στην Πελοπόννησο, όπου ο νυν περιφερειάρχης ανεξάρτητος κ. Πέτρος Τατούλης κατέλαβε με καταμετρημένο το 70,29% των ψήφων ποσοστό 34,36% έναντι 33,68% του κ. Παναγιώτη Νίκα της ΝΔ.

Όσον αφορά στους δήμους, το εκλογικό αποτέλεσμα στους περισσότερους θα καθοριστεί στον β΄ γύρο.

Στον Δήμο Αθηναίων με καταμετρημένο το 98,62% των ψήφων πρώτος έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστό 42,67% και ακολουθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος με 16,97%.

Στον Δ. Πειραιά, ο Γ. Μώραλης αναδεικνύεται πρώτος στην εκλογική μάχη με 45,36% και ακολουθεί ο Ν. Βλαχάκος με ποσοστό 27,15%.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε μεγάλους δήμους της χώρας και το αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης, όπως διαμορφώνονται περίπου στις 10.00 το πρωί:

Παρακολουθήστε από το zougla.gr τη ροή των αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές, έτσι όπως ανεβαίνουν στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει