Επιστήμονες δημιούργησαν γουρουνοπίθηκο στην Κίνα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 13:34

Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν ζώα-χίμαιρες, προσθέτοντας βλαστοκύτταρα πιθήκου σε γονιμοποιημένα έμβρυα γουρουνιών με σκοπό να φτάσουν στην καλλιέργεια ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα.

Συγκεκριμένα, δύο μικρά γουρουνάκια που γεννήθηκαν πρόσφατα στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι εξωτερικά δείχνουν απολύτως φυσιολογικά, στο DNA τους έχει προστεθεί γενετικός κώδικας πιθήκων. Ομάδα ερευνητών δημιούργησε τα ζώα-χίμαιρες προσθέτοντας βλαστοκύτταρα πιθήκου σε γονιμοποιημένα έμβρυα γουρουνιών, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

Σύμφωνα με έναν ερευνητή της ομάδας από το Εθνικό Εργαστήριο Βλαστοκυττάρων και Αναπαραγωγικής Βιολογίας του Πεκίνου,, ονόματι Tang Hai, «αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μία ολοκληρωμένη χίμαιρα πιθήκου-γουρουνιού».

Σκοπός της ερευνητικής ομάδας είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι να μπορέσει να φτάσει στην καλλιέργεια ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα τα οποία να μπορούν στη συνέχεια να μεταμοσχευθούν. Η ερευνητική ομάδα στην επιστημονική της δημοσίευση, την οποία έκανε στο ακαδημαϊκό έντυπο Protein & Cell, στις 28 Νοεμβρίου, καταγράφει και τα ηθικά ζητήματα που γεννώνται από την εν λόγω διαδικασία.

Συνολικά, σε 4.000  έμβρυα γουρουνιών εισήγαγαν DNA πιθήκου και τελικά μόνο δύο από αυτά κατάφεραν να αναπτύξουν σωστά κύτταρα από πίθηκο και γουρούνι.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 13:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει