Επιστολή προς τα ΜΜΕ, για την συνάντηση Πεταλωτή και Δημήτρη Κουφοντίνα

H επιστολή στάλθηκε σε πολλά ΜΜΕ αλλά δεν δημοσιεύτηκε.

Θέμα:επίσκεψη Πεταλωτή στις φυλακές Κορυδαλλού

Επιστολή προς τα ΜΜΕ, για την συνάντηση Πεταλωτή και Δημήτρη Κουφοντίνα

Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται στο παραπάνω θέμα, με τρόπο που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, θέλω, με την ιδιότητα μου ως συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα και ενεργώντας κατ’ εντολή του, να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα:

Ο κ. Γ. Πεταλωτής επισκέφτηκε την Τετάρτη, 27-7, την 6η πτέρυγατων φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξακολουθούν να κρατούνται οι 3 εναπομείναντες εκεί κρατούμενοι της υπόθεσης 17 Νοέμβρη και κατά την διάρκεια της επίσκεψης, είχε μια σύντομη συνομιλία με τονΔημήτρη Κουφοντίνα σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης .

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού επισήμανε στον κ. Πεταλωτή την άβυσσο που τους χωρίζει, αναφερόμενος στην πίεση που ασκεί η φυλακή το τελευταίο διάστημα για τη μεταφορά των 3 κρατούμενων από το υπόγειο, όπου βρίσκονται σε απομόνωση από το 2002, σε άλλες πτέρυγες, δήλωσε για μια φορά ακόμη και προς αυτόν, ότι, ως πολιτικός κρατούμενος, δεν ζητά και δεν ζήτησε ποτέ, δεν πρόκειται να ζητήσει και ούτε να αποδεχθεί ποτέ οποιαδήποτε διαφορετική σε σχέση με αυτή των άλλων κρατούμενων μεταχείριση από την πλευρά της φυλακής.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντιπάλεψε την βαρβαρότητα των συνθηκών κράτησης, το 2004, με μια οριακή απεργία πείνας και αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζει για την διεκδίκηση των αιτημάτων του.

Η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ

Πηγή – athens indymedia

Μπορεί επίσης να σας αρέσει