Επιστολή του Νότη Μαριά στον Αντόνιο Ταγιάνι για την υπόθεση ΚατσίφαΚατεπείγουσα επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα, ο άλλος δρόμος», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με την οποία ζητεί την παρέμβαση της Ευρωβουλής για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους γονείς του.

Ο κ. Μαριάς με γραπτή του ερώτηση την προηγούμενη Δευτέρα είχε ζητήσει, επίσης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να προστατευθεί η ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Στην επιστολή προς τον κ. Ταγιάνι, ο Νότης Μαριάς σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επανειλημμένα καταγγείλαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι αλβανικές Αρχές επιδίδονται στη συστηματική και βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, γκρεμίζοντας εκκλησίες, αρπάζοντας ακίνητα και τρομοκρατώντας, παραβιάζοντας κατάφωρα διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914 για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Ήδη, ενώ έχουν παρέλθει εννέα ημέρες από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και παρά τις συνεχείς αιτήσεις των οικείων του οι αλβανικές Αρχές αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του δολοφονηθέντα στους γονείς του προκειμένου να ταφεί. Με την επιστολή μου αυτή, κύριε Πρόεδρε, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς τις αλβανικές Αρχές, προκειμένου να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους γονείς του για ταφή. Επιπλέον, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να παύσει η βάναυση καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου εκ μέρους της Αλβανίας».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, 11:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει