Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επιστρέφει ο τρόμος της “Κατρίνα” στη Ν. Ορλεάνη

Η τροπική καταιγίδα “Λι”, που σχηματίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού, πλήττει σήμερα Κυριακή τη Λουιζιάνα. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν επικίνδυνες πλημμύρες, θέτοντας σε δοκιμασία τα φράγματα που κατασκευάστηκαν στη Νέα Ορλεάνη, μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα “Κατρίνα” το 2005.

Το ύψος των βροχοπτώσεων έφτασε τα 30 εκατοστά σε ορισμένα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ορλεάνης και οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 75 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων.

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί με μεμονωμένα περιστατικά δρόμων και κατοικιών που πλημμύρισαν. Το ενισχυμένο αντιπλημμυρικό σύστημα της πόλης μπορεί να αντέξει βροχοπτώσεις ύψους 2,5 εκατοστών την ώρα.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί στη Λουιζιάνα, αλλά νωρίτερα ένας 34χρονος έχασε τη ζωή του στο νησί Γκάλβεστον του Τέξας.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζίνταλ, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το χειρότερο.

πηγή: defencenet.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει